Választás után fejlesztésekbe fogtak Dobriban

Tartalomhoz ugrás

Választás után fejlesztésekbe fogtak Dobriban

...:::Dobri község honlapja:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · 30 Október 2020
Több, pályázatokhoz kapcsolódó, illetve tervezett beruházás mellett a temető fejlesztésére is odafigyelnek a településen.

Az elmúlt év decemberében Horváth Albin polgármester lemondott, majd az ez év márciusra kiírt választást jelölt hiányában szeptemberre halasztották. A három jelölt közül Lógár Zoltán kapott bizalmat a választóktól.
– Amikor átvettem a polgármesterséget, lendületes fejlesztésbe fogtunk, a temetőre helyeztük a hangsúlyt – kezdte. – A ravatalozó külső falfelületeit az ablakcsere után helyreállítottuk, új álmennyezetet és festést kapott, megszüntettük a régi szeméttárolót, helyére megépült a szelektív hulladékgyűjtő, illetve parkosítást is végeztünk. Az önkormányzati hivatal belső helyiségei szintén álmennyezetet kaptak, megújítottuk a régi villamos hálózatot, illetve a bútorokat szeretnénk még kicserélni újakra – mondta.


Lógár Zoltán polgármester a ravatalozónál Fotó: Korosa Titanilla

Arról is szólt, hogy a további fejlesztések érdekében több pályázatot is benyújtottak, összesen mintegy 60 millió forint értékben.
– A zártkerti utak megújítására 15 millió forintot nyertünk el, azt a jövő évre tervezzük, a kultúrház felújítására pedig 20 millió forintot nyertünk, ennek lebonyolítása a közeljövőben történik – folytatta. – A projekt tartalmazza a homlokzat szigetelését, a nyílászárók cseréjét, az akadálymentes mosdók kiépítését, illetve fűtés-korszerűsítést, kazáncserét. Emellett a most az utcára nyíló bejárati ajtót szeretnénk az oldalsó falra, a parkoló felé áthelyezni. A főutcai járda felújítására is szükség lenne, jövőre a Start munkaprogramban tervezzük ezt megvalósítani. Vis maior pályázatot is adtunk be, illetve folyamatosan szépítjük a települést és a millenniumi emlékparkot – sorolta.
Dobriban több éve már, hogy levendulaültetvényt telepítettek, jelenleg négy helyszínen, összesen mintegy fél hektáron gondozzák az illatos növényt.
– Jó volt az idei levendulatermés, csak a kereslet visszaesett – számolt be. – Adtunk el szálban is, de zömében ömlesztve, virágként értékesítjük. A szárított levendula virágából közel 250 kilogramm az idei termés. Szentendréről és Hollandiából is volt vásárlónk, kézművesek, akik illatpárnákat készítenek.
A polgármester még hozzátette: a település külterületén található Kövecs hegyen egy útszéli kereszt felújítását vállalkozó végezte el, az önkormányzat pedig tervezi az odavezető út felújítását.




Vissza a tartalomhoz