Mobilgarázst és közösségi épületet avattak Dobriban

Tartalomhoz ugrás

Mobilgarázst és közösségi épületet avattak Dobriban

...:::Dobri község honlapja:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · Hétfő 18 Okt 2021
Szombaton két új mobilgarázst és a felújított közösségi házat avatták fel a településen. A két fejlesztés értéke meghaladja a 30 millió forintot.

Az avatáson Lógár Zoltán polgármester elmondta, hogy mobilgarázsok a Magyar Falu Program nyújtotta mintegy 5 millió forint támogatásból kerültek az önkormányzati hivatal udvarára. A közösségi ház felújítására pedig 25 millió forintot költöttek. A nyílászárók cseréje mellett szigetelést kapott az épület, a bejáratot az utcafrontról áthelyezték a ház oldalára. A belső részben a színpadhoz új lépcső épült és akadálymentesítették a közösségi épületet.
A polgármester hozzátette, hogy szintén pályázati forrásból kemencét és pavilont emelnek a közeljövőben a helyszínen, illetve elkezdődik a főutcán a járda felújítása és a Petőfi utca egy szakaszának aszfaltozása. Kiemelte, hogy a közelmúltban összesen 65 millió forint értékben valósult meg fejlesztés a faluban és további 62 millió forint értékben még elbírálásra vár.


/Képgaléria: Mobilgarázst és közösségi épületet avattak Dobriban zaol.hu/

Az avatáson Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő a vidékfejlesztésre szánt hazai és európai uniós programokról, támogatásokról beszélt, melyekből utak, járdák, középületek újultak meg. Hozzátette, hogy ezt a munkát kívánják folytatni.

Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke pedig arról szólt, hogy a kormányzat nagy adósságát törleszti a vidék felé azokkal a támogatásokkal, melyekből az elmúlt években Zala megyében is jelentős fejlesztések valósultak meg.



Vissza a tartalomhoz